Explore NCS

Upptäck NCS

NCS-systemet förenklar ditt designprojekt. Från ritbordet till det slutliga resultatet – våra designverktyg är gjorda för att stödja varje steg i dina färgprojekt. Navigera i NCS-färgrymden med hjälp av systemets smarthet.

Example of NCS Notation or code, S 4020-B30G. This makes it easy to communicate any colour.

Om NCS Colour

Kärnan i vår innovation är Natural Colour System® NCS. Genom att använda NCS-beteckningar eller NCS-koder är det enkelt att kommunicera vilken färg som helst för att perfekt matcha din vision.

Under fyrtio år har vi konstruerat färgkommunikation och revolutionerat hur vi kommunicerar de färger vi uppfattar.

Skapa dina färgkoncept med NCS

Designers, arkitekter eller kreativa kommer att fatta färgbeslut genom sina projekt. Att välja rätt färger, göra de bästa kombinationerna eller att kunna kommunicera dessa till en intressent eller en kund är inte alltid lätt. Att integrera fysiska och digitala verktyg i dina färgprojekt främjar effektivitet, precision och kreativ inspiration.

Identifiera färger utan ansträngning med färgverktyg till hands

Att realisera din färgdesign är enkelt med våra verktyg i dina händer. Med hjälp av vår utvalda samling av digitala och fysiska färgverktyg är du utrustad för att välja de perfekta färgerna för ditt projekt.

Definiera den perfekta färgpaletten

Utveckla din distinkta färgpalett med hela utbudet av NCS 2050 standardfärger. Använd systemets intelligens och NCS-koder för att navigera i NCS-färgrymden. Du kan definiera färgkombinationer för att spegla din vision med precision.

Visualisera dina färgval

För att göra exakta färgval med partners, kunder eller kollegor är det viktigt att visualisera din färgdesign. Oavsett om det gäller digitala eller fysiska färgreferenser är det sömlöst att samarbeta, kommunicera och anpassa färger med NCS.

NCS+ Digital Design Tool

NCS+

Digitala lösningar

Att arbeta med färger digitalt kan revolutionera dina designprojekt. Våra digitala lösningar gör att du kan bli mer effektiv i dina färgval, förenklar samarbete och göra dig mer självsäker i de beslut du tar.

Trends Collage 2023+
Trends 2024+ Fandeck

Inspiration

NCS Colour Trends

NCS Colour Trends ger en tydlig och inspirerande inblick i de kommande färgtrenderna och paletterna, och har utvecklats av ett team av internationellt kända färgexperter.

Atelier Fleur

Artikel

Atelier Fleur

Atelier Fleur, en florist och kreativ studio, använder NCS – Natural Colour System© för att identifiera färger i deras skapande av färgkoncept.

Genom att hämta inspiration från blommornas färger går de från idé till harmoniska färgpaletter.

Inspirational image of how the NCS System works, communicating the right purple colour with Atlas, colour samples and colourpin

NCS-systemet

Hur NCS-systemet fungerar

Med NCS-systemet är det lätt att beskriva en färgs exakta ton och nyans. Oavsett om du väljer den perfekta färgen, skapar fantastiska kombinationer eller finjusterar intensiteten hos en färg, kan du kommunicera allt med NCS-koden.

Hands displaying colour samples

NCS Partners

Hitta en återförsäljare nära dig

En NCS Partner hjälper dig med skräddarsydda lösningar och färgval. En lokal kontakt kan stötta dig i dina förfrågningar.