MDW 2023 - A colourful report from Milano Design Week.

MDW 2023

4 MAJ, 2023

En färgstark rapport från Milano Design Week.

Fuorisalone 2023

NCS Color-teamet är tillbaka från några spännande dagar i Milano, där Milano Design Week återigen ägde rum. MDW lanserades första gången 1961 som Salone del Mobile, en möbelmässa. Under åren har det utvecklats till en bredare plattform för design och kreativitet. Milano Design Week är också värd för flera evenemang och shower, som Fuorisalone, som äger rum i olika delar av staden och erbjuder ett mer informellt, experimentellt förhållningssätt till design. MDW anses vara ett av de viktigaste designevenemangen i världen och lockar tusentals designers, arkitekter, kreativa och designentusiaster från hela världen.

Under tre soliga, trånga dagar, i närvaro av designers, varumärken och hundratals evenemang, samlade vi mycket inspiration och vilka färger som användes mest.

Några av de viktigaste teman vi märkte:

  • Nya material
  • Utomhus
  • Organiska former
  • Guld
  • Vävda textilier
  • Kakel
Färgglada textilier - MDW 2023

Jakarta Creative x ICAD Collective på Superstudio.

Färgerna:

Bland koboltblått var gult (Y), gulrött (YR) och rent rött (R) ganska framträdande. Mest som popfärger bland mer dämpade och neutrala nyanser. Detta är i linje med vår färgtrendprognos. Vi börjar anamma fler och fler kromatiska färger, drivna av de yngre generationerna som har fokuserat på mer kromatiska färger de senaste åren. Detta har nu blivit en mer generisk riktning. Vi ser att rent röd (-R) och den mycket populära rödblå (-R80B) tar en viktig roll i vår förändring av attityd till kromatiska färger.

Rena möbler och kromatisk blå vägg - MDW 2023

Kromatisk blå på B&B Italia.

Gul soffa - MDW 2023

"Detta är Danmark" på Alcova. Poet Sofa, design av Finn Juhl.

Röda möbler och tryck - MDW 2023

Röd färg i Moooi showroom.

 

Neutrala

Neutraler, aprikosinteriör och tryck - MDW 2023

Neutrala och aprikosdetaljer hos Moooi.

Parallellt med de kromatiska popfärgerna såg vi många naturliga, jordnära färgscheman. Många av oss vill fortfarande använda och vara omgivna av färger som ska se naturliga och oraffinerade ut. Neutrala, lågkromatiska färger med en nyans av värme är framträdande, som en lågkromatisk orange (-Y60R) eller aprikos.

Nyfiken på att lära dig mer om vår färgtrendprognos?