Puustelli launches trend kitchen designed with NCS trend colours
DESIGN

Puustelli lanserar trendkök designat med NCS trendfärger

8 AUGUSTI, 2022

Upptäck ett spännande designprojekt, signerat Puustelli. Det finska företaget lanserar ett kök, designat av trendexperten Stefan Nilsson, med NCS trendfärger.

Puustelli Trendkök - NCS Designed

Trendköket finns att se i Puustellis showroom på Kungsholmen i Stockholm.

NCS Colour arbetar årligen med ett internationellt team av färgexperter för att ta fram tvärvetenskapliga trendprognoser. Dessa prognoser görs två år i förväg, och baseras på vilka rörelser och riktningar vi ser i omvärlden. Vilka färgpreferenser kommer att vara relevanta? Resultatet av det gemensamma arbetet är en prognos som omfattar totalt 24 trendfärger, grupperade i fyra paletter. I denna process är NCS-systemet avgörande, det bildar en beskrivande modell och identifierar exakta färgpositioner eller färgområden i nyansen och nyansen.

NCS-systemet

– I vår roll som färgexpert är det viktigt att alltid blicka framåt och vårt trendarbete är en grundläggande del av det för att kunna hjälpa våra kunder att fatta välinformerade färgbeslut, säger Elin Askfelt, CEO, NCS Colour.

Elin Askfelt, VD NCS i Puustelli Trendkök

Elin Askfelt, VD, NCS Colour.

Puustellis färgstarka trendkök

Ett spännande exempel på hur trendfärgerna kan appliceras demonstreras av det finska köksföretaget Puustelli, som lanserar sitt återvinningsbara kökssortiment kallat “Miinus” i en trendutgåva, där färgerna som används är baserade på NCS Colour Trends 2023+.

Köket är designat tillsammans med trendexperten Stefan Nilsson och projektet har drivits av Jonas Abelsted Eklund och Paulina Kalbori på Puustellis marknadsavdelning.

Paulina Kalbori & Jonas Abelsted Eklund i Puustelli Trendkök

Paulina Kalbori och Jonas Abelsted Eklund, Puustelli.

– Idén till trendköket kom upp när vi började prata om trender och hur vi skulle kunna applicera dem inom våra produkter. Det var då idén att skapa ett helt kök, med hjälp av Stefan Nilsson, föddes. Vi har samarbetat med Stefan i många år, men det här är helt klart det största projektet vi har gjort tillsammans. Det har varit intressant att jobba fram trendköket och det är inte helt omöjligt att det blir ett kök nästa år också, säger Jonas Abelsted Eklund på Puustelli.

Återvinningsbart Trendkök - NCS Color Trends 2023+

Stefan Nilsson är en svensk trendexpert och flitig bidragsgivare till TV, radio och tidningar. Han reser världen runt och rapporterar från olika designmässor och evenemang. När han arbetade med designen för Puustellis kök tyckte han att det var viktigt att få in färg i designen.

– Vi går igenom något nu efter pandemin. En av de saker som är väldigt tydliga är att vi längtar efter mer färg. Det är huvudsyftet med detta kök. Det handlar inte så mycket om nya former och konstruktioner, det handlar om färganvändning, säger Stefan.

Stefan Nilsson, Svensk Trendexpert i Puustelli Trendkök

Stefan Nilsson.

Materialen som används är från Puustellis återvinningsbara kökssortiment kallat “Miinus”. Köksskåpen finns i olika färger, kombinerade med öppna hyllor. En stor köksö är placerad i mitten, vilket gör det lätt att träffas och interagera med varandra. Köket blir mer och mer en social punkt där vi inte bara lagar mat utan också en plats där vi arbetar eller umgås. Puustellis trendkök är ett inbjudande kök, där vi kan träffa familj och vänner, koppla av och äta tillsammans.

Läs mer om trendköket på Puustellis hemsida.

Orange kökslådfront med kopparknopp och vit bordsskiva

Lådfront i NCS S 3030-Y40R kombinerad med knoppar i koppar.

– Jag tycker att det ser så bra ut! Och jag tror att det här är något vi kommer att se mer av. Vi använder tre olika färger på dörrarna. Vi måste våga experimentera mer med färg, säger Stefan.


 

NCS Color Wave of Color Trends 2023+

NCS Colour Trends 2023+ färgvifta

 

Om NCS Colour Trends 2023+

NCS Colour har under de senaste åren sett en rörelse i färgpreferenserna. Neutrala och lågkromatiska färger kommer alltid att vara populära, men nu finns det ett ökande behov av varmare nyanser.

– Vi går från lågkromatiska färger till mer färgglada. Det handlar också om att komma på snygga färgkombinationer inom varje trend. Historiskt har dessa trender främst använts som en eller några färger tillsammans. Däremot ser vi nu att du väljer hela paletten, för att skapa en harmoni i ett rum eller i en miljö. Puustellis trendiga kök är ett exempel på detta, säger Askfelt.

NCS Colour Trends ger en unik insyn i vad som påverkar riktningarna för färg, material och yteffekter från ett internationellt perspektiv. En exklusiv utgåva av NCS Colour Trends 2023+, en trendbok med en kompletterande färgvifta. Innehållet är fyllt med fördjupningar inom kommande års färgtrender och vad som driver deras riktningar.

Fullständig information om färgrörelserna och dess riktningar från idag och framåt, fördjupade trendbeskrivningar, exklusiva bildcollage, värdefulla material och ytbehandlingar samt även internationella relevanta färgpaletter. Detta gör trenderna relevanta och applicerbara för samtliga industrier.

 

Färgtrender 2023+ Wave & Book

LÄS MER